Slimmer Samen Werken

04/08/2010

What’s your next phone?

Filed under: Apple,Devices,Google,Mobile,Nokia — Jan-Willem Beekmans @ 12:05
Tags:

image Het mobiele besturingssysteem Android, uit Googles stal, begint fors aan belangstelling te winnen onder consumenten. Het mondiale marktaandeel groeide afgelopen jaar met 886 procent. Over twee jaar is iedere andere nieuwe telefoon in Europa een smartphone.  Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Canalys gisteren publiceerde.

Het ziet ernaar uit dat Android nu, met versie 2.1, voldoende functies en noviteiten biedt om een serieus alternatief voor de iPhone te vormen. Bovendien vormt het systeem voor fabrikanten als Samsung, Motorola, HTC en SonyEricsson een middel om dalende financiële cijfers om te buigen richting groei.

Uit het onderzoek blijkt dat de smartphonemarkt in het tweede kwartaal met 61 procent groeide ten opzichte van vorig jaar. De grootste verkoper op deze markt is niet Apple noch RIM. Nokia blijft marktleider met een aandeel van 38 procent. De Finnen verkochten 23,8 miljoen slimme mobieltjes in het tweede kwartaal, een groei van 41 procent. Canalys rekent ook voor dat bij de huidige trend er in 2013 meer smartphones worden verkocht dan gewone telefoons. In Europa ligt het verkoopaandeel van slimme mobieltjes dan op 48 procent, in Amerika op 60 procent.

De fabrikanten van Android-telefoons winnen het overigens niet van de iPhone in termen van klantentrouw. Uit een onderzoek dat Nielsen gisteren presenteerde blijkt dat 89 procent van de iPhone-bellers volgende keer weer een Apple-telefoon koopt. Bij Android-klanten ligt dat percentage lager, op 71 procent.image

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: