Slimmer Samen Werken

16/09/2011

Realtime samenwerken – OneDrum

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 11:09
Tags: , , ,

Recentelijk heeft OneDrum aangegeven zijn concept voor realtime collaboration voor de Microsoft omgeving af te hebben. In de toekomst willen ze ook andere platformen geschikt maken voor hun concept. Ondanks dat er steeds meer interesse komt in cloud (office) computing, zoals met Office 365 en Google apps, ontberen de cloud diensten de voordelen van de desktop applicatie omgeving. Dit door snelle (systeem) responses, het gevoel van veiligheid en de (ongewenste) afhankelijk van centrale servers. Zeker nu de discussie weer oplaait over waar dan de cloud diensten jouw data opslaan, of het recht van verschillende overheden om jouw (prive) data in te mogen zien, maakt een oplossing als OneDrum mega interessant.

Wat is het?

Samen werken door middel van de Microsoft applicaties die je al hebt (indien je gebruikt maakt van MS Office) zonder de afhankelijkheid van Cloud diensten zoals Office 365, Google Apps, Amazon EC2.

Hoe doen ze dat?

OneDrum is een peer-2-peer toepassing die op je pc draait en daarmee is het al dan niet (realtime) kunnen samenwerken afhankelijk van of je connectie kan maken met elkaar via het internet. Online is dus direct samenwerken. Hierdoor wordt samenwerken simpel en eenvoudig.

Doro het installeren van een desktop plugin wordt het mogelijk om MS Office applicaties zoals; Excel, Word en PowerPoint te laten samenwerken. Met behulp van OneDrum wordt het mogelijk om te delen, editten, vergelijken en feedback te krijgen op je documenten van collega’s of andere partners waarmee je samenwerkt. Ook beschikt de app over een chat window waarin realtime feedback gegeven kan worden.

OneDrum biedt in mijn optiek een mooie balans tussen je desktop applicaties en mogelijkheden die connectiviteit bieden.

Jan-Willem Beekmans

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: